|
Windows 7'ye Intel dopingi |
|
Haberler -
Yazılım Haberleri
|
|
Cumartesi, 01 Ağustos 2009 11:35 |
Windows 7, Intel'in SSD'leri ile coşacak. MS ve Intel işbirliği meyvelerini veriyor: Intel'in Win 7'ye has kıyağı ile ilgili detaylar burada. Windows 7'nin keyfine diyecek yok.
Windows 7, Intel'in SSD'leri ile coşacak.
MS ve Intel işbirliği meyvelerini veriyor: Intel'in Win 7'ye has kıyağı ile ilgili detaylar burada.
Sizlere daha önce Intel ve Microsoft'un Windows 7 için güçlerini birleştirdiğini aktarmıştık. Bu iş birliği teker teker meyvelerini vermeye başladı. Bunun son örneği ise Intel'in Windows 7 için özel geliştirdiği SSD'ler. Aslında piyasada zaten farklı markaların SSD'leri bulunuyor ama çoğu fazlasıyla pahallı. Intel'in X25-M serisi SSD'leri ise sadece Windows 7 ile tam uyumlu olmakla kalmıyor, aynı zamanda benzerlerine göre daha ucuz fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.
Chip Online'ın haberine göre, Intel'in SSD'lerinin diğer önemli özellikleri arasında disk birleştirme, Superfetch ve ReadyBoost özelliklerinin devre dışı bırakılmış olması geliyor. Bu özelliklere ihtiyaç duymayan SSD'lerin bu sayede daha uzun ömürlü olmaları hedefleniyor. Intel'in 34nm teknolojisi ile üretilen bu SSD'lerin Trim Command özelliği ise performansı arttıran önemli bir artı. 80 ve 160 GB olarak piyasaya çıkak olan SSD'lerin fiyatlarının da 225 ve 450 dolar olması bekleniyor.
:: İntel ile birlikte Windows 7'nin sırtı yere gelir mi? SL Forumda fikirlerinizi paylaşın. SorunLab.Com |